sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hus pois, täällä ei ole mitään nähtävää!

Hupsista keikkaa! Melkein vuosi on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö mitään olisi saatu aikaiseksi.

Kevään tultua ompelurintamalla oli melkoisen hiljaista. Loppukesästä aktivoiduin pikkaisen ompelemaankin, mutta suurimman osan vapaa-ajasta vei puutarhan hoito.

Tarkoitus oli saada valmiiksi kesällä 2013 kesken jäänyt etupihan penger sekä aloittaa takapihalla kiviportaiden teko. Molemmat hommat sainkin valmiiksi sekä aloitin vielä takapihalla alemman pengerryksen kääntämisen. Siinä puuhassa se aika sitten menikin.

Syksyn koittaessa seuraava urakka oli saada pihalla jo monen monta vuotta olleet puut liiteriin. Useiden kottikärryllisten ja peräkärryllisten jälkeen urakka saatiin vihdoin valmiiksi. Nyt onkin mukava poltella kuivia puita takassa sekä rantaan valmistuneessa saunassa.

Ompelu on edelleen ollut kovin maltillista. Mitään ei oikeastaan ole tytöt tarvinneet. Itselleni pitäisi tehdä paljonkin uutta, mutta se kaavojen valitseminen ja muokkaaminen... huoh..

Nyt kuitenkin otan itselleni haasteen. Olen tilannut Ottobre-lehtiä numerosta 1/2012 alkaen. Suurin osa lehdistä on ollut käytössä, mutta onpa niitäkin lehtiä, joista en ole tehnyt ainoatakaan mallia ja osasta lehtiä vain yhden.

Haastankin itseni ompelemaan jokaisesta "korkkaamattomasta" lehdestä vähintään kaksi eri vaatetta sekä niistä lehdistä, joista olin vain yhtä kaavaa kokeillut, ompelemaan toisen lisää.



Tässä kuvassa vasemmanpuoleiset rivit ovat niitä, jotka ovat olleet eniten käytössä. Keskimmäisen rivin lehdistä on tullut testattua yksi kaava ja oikeanpuoleisimmat kaksi riviä edustaa niitä lehtiä, joissa kaavat yhä irroittamatta. Tämä vuosi aikaa ommella ja jos en haastetta voita, lopetan lehden tilaamisen. ps. haksahdin tilaamaan pätkän Suuri-Käsityö-lehteä, koska kylkiäiset houkutteli.. otetaan siis nekin lehdet haasteen piiriin.

Laitetaanpas vielä muutama kuva kuluneelta vuodelta:



































-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!