lauantai 18. tammikuuta 2014

SaVaWay!

Eilen illalla oli tämän vuoden ensimmäinen savaveivini. Osallistuin veiviin ostamalla yllätyspaketin Noshilta, silläkin uhalla, että tulisi esteitä. Ja melkein tulikin. Savaveivi-yllärin ostamisen jälkeen kaverini soitti, lähtisinkö hänen kanssaan harrastamaan kulttuuria. Ja läksinhän minä. Tuolla kylillä kävi esiintymässä Hanhiniemen Pauli ja ai että jäi tunnin laulu- ja soittotuokiosta hyvä fiilis! Sillä fiiliksellä sitten lähdin illan veivaukseen mukaan.

Kahden tunnin aikaraja ylittyi, mutta suotakoon se anteeksi, sillä välissä lohduttelin vesirokkoista kuopusta. Vuoden ensimmäisestä yllätyspaketista paljastui ihanaa lintukangasta, jota on tulossa myyntiin helmikuussa (ilmeisestikin). Tällä arsenaalilla läksin koitokseen mukaan:



Kaavana käytin Ottobre-lehden Circus horsea, samalla olen tehnyt ennenkin ja tiesin, mitä muutoksia tarvitsee tehdä. Ja koska viimeistely ei ole lempipuuhaani, keksin, että teen helmakaitaleen ja hihansuut ikäänkuin resorina. Eli helman raitakangas on kaksinkerroin ja saumuroitu sitten etu- ja takayläkappaleisiin kiinni. Hihoissa sama tekniikka.



Kaula-aukon huolittelin raidasta leikatulla kankaalla ja yksityiskohdaksi ajattelin, että näkyvälle puolelle jää kumpaakin raitaa näkyviin. Olisi ollut kuitenkin ehkä parempi tehdä vain jommasta kummasta väristä. Vai mitä olette mieltä?



Ja jottei yksityiskohdat tähän lopu, niin taakse tuli rusetti, jonka tekemistä olen suunnitellut liian kauan.




Mekko on kokoa 122cm ja tyttö tuumasi aamulla mekkoa sovittaessa, että "ei tullut hassumpi!". Samaa mieltä olen, eipäs tullutkaan hassumpi! Näitä (rusettimekkoja) siis jatkossa lisää.





-S

8 kommenttia:

  1. Ei ollenkaan paha tuo kaula-aukko. Katsoin ensin, että siinä on kaksinkertainen kanttaus, oikein kiva ja iloinen (=lue keväinen) mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät itsellekin tuli mieleen tätä tehdessä ja kohtahan se jo on! Hiukan leveämpänä tuo kanttaus olisi voinut olla vieläkin kivempi.

      Poista
  2. Voi miten kiva! Vähän harmittaa, että en jaksanut tällä kertaa lähteä yllätyspussiin mukaan - ne kun on yleensä kaikkein parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ylläripussit ovat kivoja. Tosin vastapainona voisi osallistua niihin muihinkin haasteisiin.
      Mutta tämä kangas oli kyllä supersuloinen!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!